söndag 23 september 2018

Sthlms stadsarkiv 26 sept kl 13

Dags för höstens första gestaltande bildföredrag om tbc och sanatorier "Ohälsan tiger still" och det på Stockholms Stadsarkiv inom ramen för deras onsdagsföredrag.
Jag har blivit väldigt positivt och hjälpsamt bemött av personal på stadsarkivet, därför extra roligt att få framföra detta föredrag där.

Onsdagen den 10 oktober är dags för Engelbrekts församling (Engelbrekts kyrksal, soppa kl 12.30) följt av samma församling och deras kulturlördag i Hjorthagen.
Vid sidan av de allmänna delarna om denna folksjukdom och kampen mot den så ger jag de så kallade friluftsskolorna lite extra uppmärksamhet. På bland annat Engelbrektsskolans översta våningar inrättades undervisning i det fria eller under tak men utan väggar. I ur och skur samt oavsett temperatur. Eleverna var framförallt barn som vistats på något sanatorium och man ville förhindra att de skulle få återfall.
Stockholms stads sanatorium Söderby (vid Uttran) lyfter jag också fram lite extra. Det var på sin tid landets största sanatorium. Idag bostäder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar