tisdag 25 augusti 2015

Start på blogg om föredrag

Det började med att jag hörde berättelser om livet på Furs sanatorium i norra Blekinge. Ett besök sedan på den då tomma anläggningen satt igång tankar och idéer på hur jag skulle gå vidare.
Nu blir det ett så kallat gestaltande bildföredrag om tuberkulos (tbc, lungsot m m) samt om de otroliga sanatoriebyggnaderna runt om i landet och vittnesmål från tidigare patienter och personal.

Start lördagen den 14 november på Stadsarkivet i Helsingborg vid Arkivens Dag kl 13.30. Då blir det lite extra fokus på det som var Kungshults och Vejbystrands sanatorier.
Kungshult i Helsingborg under tidigt 1900-tal och idag. En typisk ligghall till höger i bild. Idag är Kungshult äldreboende med flera tillbyggnader. Ritning av stadsarkitekten Alfred Hellerström som även ritade en rad andra byggnader i Helsingborg som Rådhuset, Slottvångs- och Gustav Adolfskolorna, Handelsbankshuset i Helsingborg och Grand Hotell i Lund.
Nedan informationsblad för det gestaltande föredrag som i sin slutform även kommer att innehålla ljud i form av musik och autentiska uttalanden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar